سرکنسول افغانستان در گفت و گوی اختصاصی با سایت جشنواره فرهنگ ملل:

جشنواره فرهنگ ملل امسال با توجه به انتخاب مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام از اهمیت خاصی برخوردار است

«سید نورالله راغی» سرکنسول افغانستان در مشهد در گفت گوی اختصاصی با خبرنگار سایت جشنواره ملل، به اهمیت برگزاری جشنواره فرهنگ ملل در سال جاری اشاره کرد و گفت: سومین جشنواره فرهنگ ملل امسال در زمانی برگزار می شود که مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام و یکی از امن ترین شهر های دنیا شناخته شده است.

وی ادامه داد: برگزاری جشنواره امسال با اهمیت تر و در فضایی متفاوت تر برگزار می شود و این می تواند زمینه خوبی برای معرفی داشته ها و ظرفیت های ملت ها برای یکدیگر باشد.

راغی در مورد حضور دانشجویان افغانستانی در این جشنواره گفت: جشنواره فرهنگ ملل فرصتی بسیار بزرگ برای معرفی فرهنگ و ظرفیت های افغانستان است و دانشجویان افغانستان باید در این مراسم ظرفیت ها و توانمندی های خود را به بهترین شکل به نمایش بگذارند.

سرکنسول افغانستان در مورد مشترکات دینی، تاریخی و فرهنگی میان ایران و افغانستان گفت: دوملت ایران و افغانستان را فقط مرز جغرافیایی و سیاسی از هم جدا کرده است ولی این دو ملت در طول تاریخ مشترکات بسیار زیادی با هم داشته و دارند.

وی ادامه داد: اگر به گذشته تاریخی این دو ملت نگاهی بیندازیم می بینیم که یک تاریخ مشترک داریم و زبان، فرهنگ و ارزش های دینی ما کاملا مشترک است.

این فارغ التحصیل دانشگاه مصر ادامه داد: چنین جشنواره هایی می تواند برای افراد هر دو ملت مشترکات تاریخی ما را بیشتر معرفی کند و به سایر ملت ها هم نشان دهد که دو ملت ایران و افغانستان ظرفیت های مشترک فروانی دارند.

وی انتخاب مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2017 را مهم ارزیابی کرد و گفت: این جشنواره در زمانی برگزار می شود که مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام شناخته شده است و این فضا علاوه بر معرفی شهر مشهد می تواند برای همدلی میان کشور های منطقه و تمام کشور ها در سطح جهان مفید واقع شود.

سید نورالله راغی خاطر نشان ساخت: این جشنواره می تواند با معرفی جمهوری اسلامی ایران با عنوان یک کشور توانمند، ظرفیت های بلند مشهد و ایران را به جهان معرفی کند و روابط بیشتر علمی و فرهنگی در کشور ها را تقویت و توسعه ببخشد.

این عضو سابق مرکز مطالعات استراتیژیک وزارت خارجه افغانستان عنوان کرد: کشورهای مختلف هم می توانند با نشان دادن ظرفیت های تاریخی، فرهنگی و سیاسی خود زمینه روابط میان همدیگر را در سطح جهان گسترش دهند.

وی ادامه داد: امروز روابط میان دولت ها منحصر به دستگاه دیپلماسی نیست و تمام افراد یک ملت در دیپلماسی شریک و مسئولیت دارند که از ظرفیت های مختلف علمی، فرهنگی و اقتصادی به منظور نشان دادن ظرفیت ها و توانمندی های کشور خود در عرصه های مختلف برای جلب طرف مقابل استفاده کنند.

این دیپلمات برجسته افغانستانی جشنواره فرهنگ ملل را برای تمام کشورها بخصوص ایران و افغانستان یک فرصت شمرد و گفت: این جشنواره برای دانشجویان خارجی دانشگاه فردوسی و دانشجویان افغانستانی یک فرصت بسیار خوبی است که جامعه میزبان با آن ها بیشتر آشنا شوند و برای جمهوری اسلامی ایران هم این زمینه فراهم است که با برگزاری چنین جشنواره هایی ظرفیت ها و توانمندی های ایران و دانشگاه فردوسی را به نمایش بگذارند و زمینه تعامل و توسعه روابط پایدار را میان ملت ها مستحکم کند.

سرکسنول افغانستان ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک محور در منطقه می تواند نقش برجسته ای داشته باشد و دانشگاه فردوسی می تواند نقش خوبی در این زمینه ایفا کند.

راغی تصریح کرد: فقط بخش از روابط میان کشورها بر اساس روابط دستگاه دیپلماسی است که به آن روابط دولت محور می گویند که از بالا به پایین می آید یعنی دولت ها می آیند و توافقاتی را امضا می کنند و بعد به مردم اعلام می کنند.

وی ادامه داد: اما در جهان امروز نمی توان فقط بر دستگاه دیپلماسی تاکید کرد، چون که اگر مردم چیزی را نخواهند نمی توان به زور چیزی را بر آن ها تحمیل کرد و بدون کمک مردم توسعه و روابط میان دولت ها امکان پذیر نیست.

وی ادامه داد: امروز از طریق تعاملات فرهنگی و تجاری، همدلی میان کشور ها بیشتر می شود و در این امر تمام مردم، دولت و نهاد ها شریک و سهیم هستند و خود مردم این روابط را توسعه می بخشند.

سرکنسول افغانستان در پایان این گفت و گو به همکاری دانشگاه فردوسی مشهد و سرکنسولگری افغانستان در مشهد اشاره کرد و گفت: در یک سال گذشته همکاری هایی خوبی با نهاد های مختلف داشتیم که در صدر آن دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران بخصوص دانشگاه فردوسی مشهد بوده است و آقای دکتر کافی ریاست این دانشگاه و بخصوص آقای دکتر غنایی رئیس اداره دانشجویان بین المللی این دانشگاه همیشه به ما و کنسولگری افغانستان لطف داشتند و یک روابط دوستانه بین ما و دانشگاه فردوسی مشهد برقرار است.