photo 2017-04-17 18-56-36
 

سومین جشنواره فرهنگ ملل با هدف معرفی فرهنگ و هنر کشورهای مختلف توسط دانشجویان خارجی دانشگاه فردوسی مشهد و با شعار "نوید صلح و دوستی" و در راستای ویژه برنامه های مشهد 2017 با حضور سفرای عراق، افغانستان و تاجیکستان و 30 مهمان خارجی از 21 کشور جهان، روز دوشنبه 28 فروردین ماه طی مراسمی در دانشگاه فردوسی مشهد آغاز شد.

علاوه بر سفرای کشورهای عراق و افغانستان و تاجیکستان، سرکنسول کشورهای ترکیه، عراق و افغانستان در مشهد، رئیس دفتر نمایندگی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در مشهد، روسای دانشگاههای بغداد و بصره و دبیر دوم سفارتخانه های اندونزی و کره جنوبی هم در این مراسم شرکت داشتند.

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در این مراسم گفت: فرهنگ وجه تمایز میان انسان ها و در عین حال وجه اشتراک بشریت است . تفاوت های قومی ، نژادی، سیاسی ، جغرافیایی و زبانی هیچ گاه نتوانسته است  مانع تعامل ، نزدیکی و ارتباط ملت ها شوند زیرا همواره جوامع و ملل به وسیله ی مشترکات فرهنگی و انسانی با یکدیگر تعامل دارند.

وی در ادامه افزود : علم زبان مشترک میان انسان ها و معیار فرهیختگی است ، علم مدینه ی فاضله ای به وسعت جهان است که تمام مرزهای سیاسی و جغرافیایی را حذف کرده و اختلاف طبقاتی ، نژادی ، مذهبی را نادیده میگیرد . حاکمیت علم یک حاکمیت جهانی و سنبل تحقق یافته ی آزادی واقعی و دموکراسی در جهان است و دانشگاه پرچم دار این علم است.

دکتر کافی با بیان این که علم میراث بشریت است بیان کرد: دانشگاه فردوسی مشهد با قدمتی 68 ساله نه تنها به وجود دانشمندان و اساتید برجسته ی خود و نه تنها به خاطر کسب موفقیت های علمی و صعود به قله های بلند دانش به خود می بالد بلکه بین المللی شدن ، افتخار دیگری برای دانشگاه فردوسی مشهد به شمار می آید.

رییس دانشگاه فردوسی ادامه داد : وجود یک دانشگاه بین المللی در یک شهر بین المللی که در سال 2017 به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام معرفی شده است فرصت تعاملات فرهنگی میان جوامع و کشور ها را بیشتر فراهم می کند . من وتمام خانواده 25 هزار نفری دانشگاه فردوسی افتخار میکنیم که هم اکنون لذت تحصیل و تحقیق را در این دانشگاه زیبا با بیش از 1500 دانشجو از 20 ملیت مختلف به اشتراک می گذاریم .

دکتر کافی اظهار داشت : این جشنواره ، جشن بزرگ باهم بودن و برای هم بودن میان جوانان برومند ملت هایی است که حول محور علم در این دانشگاه گرد آمده اند .حضور این دانشجویان در دانشگاه فردوسی مشهد و تحمل سختی های تحصیل در خارج از کشور خود برای مابسیار ارزشمند است و وظیفه ی مارا نسبت به آنان سنگین تر می نماید . شادی و امنیت دانشجویان بین الملل آرزو و هدف ماست .

وی در ادامه افزود : ما معتقدیم دانشجویان بین الملل دانشگاه نمایندگان کشور خود در این دانشگاه هستند و پس از بازگشت به کشور خود ، پیام دوستی و برادری مردم ایران را برای کشور خود به ارمغان خواهند برد و نمایندگان دانشگاه فردوسی مشهد در کشور خود خواهند بود .

رییس دانشگاه فردوسی با اشاره به حضور روسای دانشگاه ها و شخصیت های بزرگ فرهنگی و سیاسی از کشور ایران و کشورهای دوست و همسایه بیان کرد : قاره بزرگ آسیا درتاریخ و فرهنگ بشریت نقش بی بدیلی داشته است . زمانی خراسان بزرگ چهار راه تبادلات اقتصادی ، علمی و فرهنگی بوده است ، شاید اکنون زمان مناسبی برای احیای آن روابط عمیق و گسترده و احیای نقش علمی و تاریخی این منطقه در عرصه ی بین المللی باشد.  در این منطقه از جهان اغلب منابع اصلی و زیر ساخت های توسعه  وجود دارد . اکنون اگر به جوانان برومند این منطقه که دانشجویان و دانشمندان جوان هستند اعتماد کنیم ، می توانند توسعه و شکوفایی منطقه را در آینده رقم بزنند .

نقش موثر جشنواره فرهنگ ملل در هویت بخشی عناصر فرهنگی کشورها

معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استانداری خراسان رضوی نیز در این مراسم به نقش کلیدی جشنواره فرهنگ ملل در هویت بخشی عناصر فرهنگی کشورها تاکید کرد.

دکتر سید جواد حسینی گفت: گرچه سومین دوره برگزاری این جشنواره است اما امسال این جشنواره در بستر مجموعه فعالیت های بین المللی فرهنگی اجتماعی مشهد 2017 رقم می خورد.

وی افزود: قریب به 150 برنامه بین المللی فرهنگی و اجتماعی در راستای مشهد 2017 تدارک دیده شده است که تاکنون بیش از 70 برنامه اجرا شده و این 71 امین برنامه ای است که امروز در حال اجراست.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: فلسفه وجود چنین جشنواره ای با عنوان فرهنگ ملل با رویکرد صلح و دوستی این است که به جهانیان بگوییم گرچه ما امروز با پدیده ای با نام "جهانی شدن" مواجه ایم، اما 57 کشور مسلمان عناصر اصیل فرهنگی دارند که بعنوان تمایز بخش و هویت بخش این کشورها در عرصه نمایشگاه فرهنگی نظام بین الملل چهره می نمایانند و می توانند انسان ساز و جامعه ساز باشند.

جشنواره "فرهنگ ملل" بستری مناسب در جهت بین‌المللی‌سازی شهر مشهد

رییس اداره دانشجویان بین‌المللی دانشگاه فردوسی مشهد و دبیر سومین دوره جشنواره فرهنگ ملل  نیز در این مراسم گفت: باتوجه به رویداد مشهد 2017، برگزاری سومین جشنواره فرهنگ ملل می‌تواند بستری مناسب در جهت بین‌المللی‌سازی این شهر باشد.

دکتر علی غنایی با اشاره برگزاری این جشنواره در سالی که مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام انتخاب شده است، اظهار کرد: امیدواریم پیوند جشنواره فرهنگ ملل با نوید صلح و دوستی با رویداد بزرگ مشهد 2017 منشا رویدادهای بزرگ دیگر اجتماعی و اقتصادی با منطق علم و اندیشه در فضایی سرشار از عشق و مودت باشد.

دکتر غنایی بیان کرد: دانشجویان غیر ایرانی در این جشنواره با شرکت در مجموعه ای از مسابقات که در فرایند جشنواره پیش بینی شده ،قابلیت ها، توانمندی ها و ویژگی های ارزنده کشورهایشان را به نمایش می گذارند تا بازدید کننده های مشهدی و دوستان غیر ایرانی دیگری که در شهر مشهد حضور دارند به این پتانسیل ها و ظرفیت ها واقف شوند.

وی در پایان اظهار کرد: امیدوارم این رویدارد بزرگ دانشگاهی در بزرگترین دانشگاه شمال شرق کشور موجبات آشنایی هر چه بیشتر با مفاهیم و مضامین فرهنگی مشترک کشورها را فراهم آورد و عملا صلح و دوستی را توسعه و عمق بیشتری بخشد

در این مراسم نمایندگان کشورهای مختلف 22 نهال زیتون را به نشانه صلح و دوستی کاشتند و 22 کبوتر نیز به این منظور به آسمان رها کردند.

رونمایی از طولانی ترین کیک صلح و دوستی  منقش به نمادهای کشورهای شرکت کننده در این جشنواره ، نیز از دیگر جلوه های ویژه این مراسم بود.

نمایشگاه فرهنگ ملل واقع در پارکینگ درب شمالی دانشگاه فردوسی  از  28  تا 30 فروردین همه روزه از ساعت 9 تا 18 برای بازدید علاقمندان دایر است.

 

 

 

 

photo ۲۰۱۷-۰۴-۱۷ ۱۸-۵۰-۱۹

 

photo ۲۰۱۷-۰۴-۱۷ ۱۸-۵۰-۲۵

photo ۲۰۱۷-۰۴-۱۷ ۱۸-۵۰-۲۶

 

photo ۲۰۱۷-۰۴-۱۷ ۱۸-۵۰-۲۸

 

photo ۲۰۱۷-۰۴-۱۷ ۱۸-۵۰-۳۰

 

photo ۲۰۱۷-۰۴-۱۷ ۱۸-۵۰-۳۹

 

photo ۲۰۱۷-۰۴-۱۷ ۱۸-۵۰-۵۰

 

photo ۲۰۱۷-۰۴-۱۷ ۱۸-۵۰-۴۷