نشست خبری رئیس اداره دانشجویان بین المللی در خصوص سومین برگزاری سومین جشنواره فرهنگ ملل در 29،28 و 30 فروردین ماه سال 1396 صبح روز چهارشنبه 25 اسفند ماه با حضور خبرنگاران روزنامه ها و رسانه های مختلف در محل سالن اجتماعات این اداره برگزار گردید.
دکتر علی غنایی، رئیس اداره دانشجویان بین الملل دانشگاه فردوسی مشهد، ظهر امروز ۲۵ اسفند ماه در نشست خبری جشنواره فرهنگ و ملل دانشگاه فردوسی، اظهار کرد: این سومین دوره از برگزاری جشنواره فرهنگ و ملل دانشگاه فردوسی است که با شعار صلح و دوستی و با حضور دانشجویانی از ۲۱ کشور، در راستای برنامههای مشهد ۲۰۱۷ برگزار می شود.
غنایی افزود: دانشگاه های استان خراسان نسبت به دانشگاه های کشور، در خصوص جذب دانشجویان بین المللی وضعیت بهتر و مطلوب تری دارند و این جذب دانشجو در حد وسیع و مطلوب محصول اتفاقات خوبی است که در سنوات گذشته رخ داده است، همچنین وجود ظرفیت های آموزشی پژوهشی، فرهنگی، ورزشی و حضور اساتید فرهیخته در دانشگاه های استان از دیگر عوامل تاثیرگذار است.
وی همچنین دلیل دیگری که فرآیند جذب دانشجو در استان خراسان را تسهیل کرده، ظرفیت خوب و فوق العاده ی مشهد به ویژه وجود بارگاه معنوی امام رضا(ع) عنوان کرد که توانسته جاذبه ی حضور دانشجویان غیر ایرانی در مشهد را افزایش دهد و افزود: دانشگاه فردوسی در بین دانشگاه ها، اداره ای تحت عنوان اداره دانشجویان بین الملل دارد که اساسا موظف به پیگیری شرایط جذب دانشجو از فرودگاه به فرودگاه است و فرآیند پذیرش دانشجو از قبیل مسایل اسکان و مسایل آموزشی پژوهشی را در فرودگاه تا مرز فراغت از تحصیل و عملا مشایعت دانشجو برای بازگشت به کشورش را برعهده دارد.
ریئس اداره دانشجویان بین الملل دانشگاه فردوسی تصریح کرد: جشنواره ملل سال های گذشته در دو روز برگزار میشده اما امسال در سه روز متوالی در تاریخ ۲۸،۲۹،۳۰ فروردین ۹۶ برگزار خواهد شد.
غنایی با تاکید بر اینکه این جشنواره در راستای مشهد۲۰۱۷ است، عنوان کرد: برنامه های جدیدی نسبت به سال گذشته به جشنواره اضافه شده است که یکی از این برنامه ها نشست ویژه ی معاونین آموزشی دانشگاه های سراسر کشور خواهد بود و این نسشت به ما کمک خواهد کرد که قوانین آموزشی جاری که ویژه دانشجویان ایرانی تنظیم شده را بتوانیم منطبق با نیازهای دانشجویان بین الملل تنظیم کنیم.
وی برنامه ی بعدی که امسال به جشنواره اضافه شده را همایش علمی بین المللی ویژه دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه های سراسر کشور دانست و با اشاره به اینکه این همایش در بهمن ماه سال ۹۶ برگزار می شود، بیان کرد: خلاصه مقالات تا پایان فروردین ۹۶ به دبیرخانه ی جشنواره خواهد رسید و مقالات برتر مورد تقدیر قرار می گیرد و ارائه کامل مقالات در بهمن ۹۶ خواهد بود.
رئیس اداره دانشجویان بین الملل دانشگاه فردوسی بیان کرد: ۲۹ و ۳۰ فروردین را به برگزاری جشنواره غذا اختصاص داده ایم، در این روزها، دانشجویان متناسب با فرهنگ ملل خود غذاهایی که مد نظرشان است را ارائه می دهند که در این فرآیند اداره ی تغذیه و نماینده ای از گروه صنایع غذایی دانشگاه، از قبل، کارگاه های آموزشی را ویژه این جشنواره تدارک دیده و مواد لازم برای تهیه ی غذا را در اختیار دانشجویان قرار می دهند و عملا در کنار این دوستان هستند.
وی با بیان اینکه بیشترین دانشجویان بین الملل دانشگاه فردوسی از کشورهای افغانستان و عراق هستند، عنوان کرد: هر ساله در جشنواره، غرفه های کشورهای مختلف آماده سازی و مورد بازدید قرار می گیرند که امسال بنا داریم این غرفه ها را در حد موزه های افغانستان شناسی و عراق شناسی به صورت وسیع و گسترده تر نسبت به سال گذشته داشته باشیم.
وی عنوان کرد: در جشنواره پیش رو، از ۲۱ کشور در دانشگاه فردوسی غرفه خواهیم داشت که با همکاری دانشگاه های دیگر از جمله دانشگاه جامعه المصطفی امیدواریم این غرفه ها افزایش پیدا کند و در کنار این موارد، غرفه ویژه و فوق العاده با عنوان مشهد و خراسان شناسی خواهیم داشت که ویژگی های مربوط به شهرمان را در آن ارائه می دهیم.
رئیس اداره دانشجویان بین الملل دانشگاه فردوسی با بیان اینکه سال گذشته در یک روز بین ۸ تا ۱۲ هزار بازدید کننده از غرفه ها داشته ایم، ادامه داد: جشنواره ملل فقط مختص دانشجویان دانشگاه فردوسی نیست و دانشجویان دانشگاه های سراسر کشور می توانند در سایت ثبت نام کرده و در جشنواره و برنامه ها و مسابقات حضور داشته باشند.
وی گفت: در این جشنواره مسابقاتی نیز تدارک دیده شده است اعم از مسابقات ورزشی که این بخش ویژه ی دانشجویان دانشگاه فردوسی خواهد بود و در سایر مسابقات از جمله مسابقات ادبی، تهیه فیلم، بخش شناخت ائمه اطهار و مسابقات قرآنی، دانشجویان سراسر کشور می توانند شرکت کنند.
غنایی تصریح کرد: اصلی ترین هدف برگزاری جشنواره، ایجاد حس و حال خوب در دانشجویان بین الملل نسبت به شهر و دانشگاه ما است و اینکه دانشجویان بدانند برای ما حرمت دارند و مسایل آنان برای ما دارای اهمیت است، برگزاری نشست معاونین آموزشی نیز در راستای همین هدف است و امیدواریم خروجی این نشست تدوین و تنظیم خوب مقررات آموزشی با شرایط دانشجویان بین الملل باشد.
وی تصریح کرد: امیدواریم با برگزاری این جشنواره، تعامل و مشارکت افراد سطح شهر با دانشجویان غیر ایرانی بیشتر شود، همچنین برگزاری این جشنواره کمک خواهد کرد به اینکه این دانشجویان با امکانات سطح شهر بیشتر آشنا شوند و مردم هم با ویژگی های آنان آشنا شده و به درک متقابل برسند و به هدف بین المللی سازی شهرمان نیز نزدیک شویم.
غنایی تاکید کرد: دانشگاه فردوسی تنها دانشگاهی است که نشریه ی بین الملل به زبان عربی دارد که دو نسخه ی آن تولید شده و نسخه ی سوم هم قبل از برگزاری جشنواره عملا تولید خواهد شد.
|