روز چهارشنبه 15 مرداد 1399 دکتر امجد حمید المظفر رایزن فرهنگی عراق در ایران به همراه معاون خود با دکتر محمد کافی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد دیدار و گفتگو کردند. در این دیدار دکتر امجد با قدردانی از دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان دانشگاه برتر ایران در حوزه همکاریهای علمی و فرهنگی در کشور عراق خواستار حفظ و گسترش فعالیتها و همکاری دانشگاه فردوسی مشهد با دانشگاههای عراق شد. همچنین در زمینه برگزاری دورهها و کلاسهای مشترک با دانشگاههای عراق اعلام آمادگی نمود.
رایزن فرهنگی عراق در ایران با تأکید بر ضرورت افزایش حضور دانشجویان کشور عراق در دانشگاههای برتر ایران از جمله دانشگاه فردوسی مشهد خواستار تسهیلات ویژه برای این دانشجویان شد، از جمله تخفیف در شهریه و اختصاص بورسیه تحصیلی به این دانشجویان. ایشان به مشکلاتی در زمینه تدریس مجازی در عراق اشاره کرد از جمله قطع شدن پی در پی برق که ممکن است در امتحانات این دانشجویان اختلال ایجاد کند. همچنین مشکل دیگر دانشجویان را بحث ویزا و ورود و خروج و موارد کنسولی دانست و درخواست نمود که مراحل آن تسهیل و کوتاه شود.
دکتر کافی نیز ضمن اشاره به اینکه بیشترین دانشجویان عراقی در دانشگاه فردوسی مشهد تحصیل میکنند و گفتمان دانشگاه ما این است که دانشگاه فردوسی مشهد فقط متعلق به دانشجویان ایرانی نیست و تمام کشورهای همسایه در آن شریک هستند، توسعه روابط علمی بینالمللی با دانشگاهها و مراکز علمی کشور عراق را جزء اولیتهای اصلی برنامههای بینالملل دانشگاه معرفی کرد و به برخی از برنامههای دانشگاه در این خصوص اشاره کرد. از جمله هدایت موضوع پایاننامه دکتری دانشجویان عراق به سمت مسائل مورد نیاز کشور عراق، ارتباط دانشگاه فردوسی مشهد با دانشگاههای عراق در حوزه دورههای مشترک تحصیلات تکمیلی، اعزام استاد به صورت کوتاه مدت به دانشگاههای مهم عراق، پذیرش استادان دانشگاههای عراق برای فرصت مطالعاتی و پسا دکتری.
دکتر کافی عنوان کرد که در جلسه هیأت رئیسه دانشگاه موضوع امتحانات دانشجویان غیرایرانی مطرح شده است و اقداماتی برای تسهیل آنها انجام خواهد شد.
دکتر قبول مدیر همکاریهای علمی بینالمللی و امور دانشجویان غیرایرانی ضمن خوشامدگویی به دکتر امجد بر آمادگی دانشگاه فردوسی مشهد بر میزبانی بیش از پیش دانشجویان از کشور عراق اشاره کرد. همچنین ایشان اظهار داشت که دانشگاه فردوسی مشهد طبق توافق با وزارت علوم عراق آمادگی پذیرش اعضاء هیئت علمی دانشگاههای کشور عراق برای فرصت مطالعاتی را دارد و نیز همکاری با استادان دانشگاههای معتبر عراق در جایگاه استاد راهنمای دوم، مشاور و یا داور رسالههای دکتری عراق.
دکتر محمد تقوی رئیس مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان دانشگاه نیز گزارشی از فعالیتهای مرکز در حوزه آموزش زبان فارسی خصوصاَ در دوره کرونا ارائه داد و برنامههای مجازی مرکز را تشریح کرد.
دکتر زینب مؤذنزاده رئیس اداره دانشجویان بینالملل نیز با ارائه آماری در خصوص دانشجویان عراقی، این دانشجویان را بیشترین در میان دانشجویان بینالملل معرفی کرد و به ارائه گزارشی در خصوص تعداد برنامههای حمایتی دانشگاهها در بخشهای آموزشی، پژوهشی و رفاهی پرداخت.
در پایان این دیدار رایزن فرهنگی عراق بازدیدی از برخی از امکانات دانشگاه همچون مرکز فناوریهای پیش رفته و سالنهای ورزشی و سرای ملل داشت.