photo 2018-04-24 11-07-18

در حال حاضر باوجود تأسیس اداره دانشجویان بین‌المللی علی­رغم خدمات گسترده­ای که در این اداره توسط کارشناسان به این عزیزان ارائه می­شود، ضعف در بحث آموزش این دانشجویان همچنان قابل‌مشاهده است. با تحقیق و پژوهش انجام‌شده، از اصلی‌ترین دلایل انصراف دانشجویان غیر­ایرانی می‌توان به مسئله افت تحصیلی اشاره نمود که نتیجه­ی نبود یک سیستم حمایتی آموزشی در دانشگاه است. لذا باوجود حضور 22000 دانشجوی غیر­ایرانی در ایران و افزایش روزافزون این تعداد، نیاز به یک سیستم حمایتی درزمینه­ی تحصیل و آموزش دانشجویان غیر ایرانی اعم از آزاد و بورسیه بیش‌ازپیش احساس می­گردد.

هدف اصلی این طرح تنها جذب دانشجوی غیر ایرانی نیست، بلکه جذب دانشجوی نخبه غیر­ایرانی در محیطی آرام برای تحصیل به‌دوراز دغدغه­های فرهنگی، آموزشی و اجتماعی است و لذا بایستی خدمات ارائه‌شده در دانشگاه متناسب با این هدف باشد. به عبارتی با اجرای این طرح، بهبود وضعیت تحصیلی و ارتقاء سطح علمی دانشجویان غیر ایرانی در دو برنامه کوتاه‌مدت و بلندمدت آموزشی محقق خواهد شد. بر این مبنا در هدف کوتاه‌مدت برنامه‌ریزی‌شده است تا دانشجویان غیر ایرانی، از این پس به دلیل عدم آشنایی با زبان فارسی، دچار مشروطی در تحصیل نشوند و در هدف بلندمدت نیز سعی بر این است تا میانگین معدل دانشجویان غیر­ایرانی به بالای 15 ارتقا یابد.

سایر اهداف ذیل طرح عبارت‌اند از:

-         افزایش سطح علمی دانشجویان غیر ایرانی و ارتقاء سطح معدل.

-         ارزش یافتن مدرک تحصیلی دانشجویان غیر ایرانی و بورسیه با بهبود کیفیت فراگیری دروس.

-         افزایش رضایت‌مندی دانشجویان غیر ایرانی از تحصیل در ایران.

-         تقویت روحیه کمک­رسانی آموزشی و کمک به هم نوع.

-         تقویت تحصیلی و ایجاد آمادگی تدریس در آینده برای کمک‌رسانان آموزشی.

-         تلاش دانشجویان ایرانی دیگر برای شرکت در طرح جهت تدریس و بهتر شدن وضعیت تحصیلی دانشجویان ایرانی و درمجموع ارتقاء سطح علمی دانشگاه.

-         بهبود و تقویت زبان فارسی دانشجویان غیر ایرانی به‌صورت گفتاری و نوشتاری با شرکت در کلاس­های تقویتی.

-         هم‌سطح سازی کلاس درسی با پیشرفت سطح علمی دانشجویان غیر ایرانی و صرفه‌جویی در وقت کلاس.

-         افزایش علاقه و جذب دانشجوی نخبه غیر ایرانی برای تحصیل در دانشگاه فردوسی.

-         الگوبرداری دانشگاه‌های کشور از طرح و درنتیجه افزایش بار علمی دانشگاه­های کشور.

-         نزدیک شدن به سند چشم‌انداز افق 1399.

-         بهبود روابط آموزشی – تحصیلی کشورهای طرف قرارداد.

-         آشنایی با فرهنگ و تاریخ ایران.

-         افزایش اعتماد به ‌نفس دانشجویان غیر ایرانی با بهبود زبان فارسی ایشان برای صحبت کردن در جمع.

بر اساس مسیر پیش‌بینی‌شده برای این طرح، سالانه در دو زمان نیم سال اول و دوم جهت ارتقای میانگین معدل دانشجویان غیر ایرانی خدمات طرح اجرا می‌گردد. البته اجرای طرح در سایر ایام سال (به­خصوص تابستان) به شیوه‌های دیگر پیگیری خواهد شد.